Kjøpsråd

For lettere å kunne ta stilling til hvilke firma man skal velge har vi her nevnt noen grunnregler som kan være nyttige for deg som skal kjøpe solskjerming. I utgangspunktet gjelder dette mest for terrassemarkiser da andre solskjermingsprodukter ikke har nevneverdige kvalitetsforskjeller mellom de forskjellige aktørene og derfor kan kjøpes på pris og service (se kvalitetsforskjeller).

NB!

Se opp for evtuelle «nystartede markisefirmaer»! Hvert år blir det startet nye firmaer, halvparten av disse er borte etter 1 år og ca. 90 % av de resterende er borte etter 2 år.

Husk at garantien hviler på leverandøren (i vårt tilfelle: AG Markiser AS) og
ikke en evt. merkevareprodusent som eksempelvis REX Markiser, LUNEX Markiser eller andre.
Disse vil i slike tilfeller kun sende deg reservedeler. De vil ikke bekoste eventuell befaring, frakt
eller service. AG Markiser AS er eneste produsent av markiser i Asker og Bærum.
Vi har drevet på samme sted i over 20 år – og har helårsansatte montører.

Fabrikater:

Firmaer som tilbyr utenlandske fabrikater på sine terrassemarkiser som eneste leverandør i Norge av nettopp dette fabrikat er en risiko. Hva skjer med garantien og hvor får man deler fra når disse eventuelt blir borte fra markedet? I våre 20 år i bransjen har dette skjedd flere ganger og har vært en kostbar erfaring for visse. Velger man et firma som forhandler norske fabrikater som f.eks Rex, Lunex eller Norsol er det ingen problem å skaffe deler hvis uhellet er ute og firmaet man opprinnelig kjøpte markisen av er borte, da det finnes mange som forhandler samme produkt. Norske fabrikater er også i verdensklasse med tanke på styrke og prisen er konkurransedyktig.

Motorer og automatikker:

Ingen i bransjen kan påstå at de har mye bedre motorer og automatikker enn andre. Vi har benyttet oss av to forskjellige leverandører de siste 20 årene i tillegg har vi skiftet duker på tusenvis av markiser som har eldre motorer av forskjellige fabrikater og aldri merket noe forskjell. Den mest kjente på det norske marked er Somfy. Vi bruker dette fabrikatet, men som nevnt ingen kvalitetsforskjell.
Andre komponenterpå terrassemarkisen som røret og frontskinnen har ikke kvalitetsforskjeller selv om noen sikkert vil påstå det. Rør til terrassemarkiser finnes i tre forskjellige diametere og ofte kan man velge mellom to forskjellige typer frontskinner, men disse valgene endrer ikke levetiden på markisen.

Stoff valg:

Ved valg av mønster og farge på markisestoff sørg for å velge enten duker fra Sattler eller Sandatex(.pdf). Alle firmaer innen solskjerming i Norge kan levere duker fra disse to fabrikkene dermed slipper man å binde seg til en aktør. Hvis man har et firma på befaring som prøver å tilby noe annet er det rett og slett lureri hvis de ikke opplyser om at duken kun kan leveres av de og at de da får en monopol situasjon. Spør selger om stoffet kan leveres av alle andre i bransjen.Det er også lureri hvis de påstår at dukene deres er bedre enn andres. Markisestoff er en standard og er laget av 100%acryl og veier 290-300 gram pr m2 med en vannsøyle på 300-370mm. Det finnes også et lite utvalg duker som er noe tykkere og veier opp mot 360 gram pr m2, men er lite brukt. Dette står i dukprøven som de viser deg. Estetisk er det veldig viktig at dukene er symmetrisk sydd med tanke på sømmene.

Garanti:

Firma som skryter av lengre garanti tid enn andre er også etter vår mening tvilsomt. Ingen av terrassemarkise systemene som finnes på det norske proff markedet er så dårlig at de faller fra hverandre av seg selv. Det må en ytre påvirkning til for at en terrassemarkise arm skal knekke og den ytre påvirkningen dekkes uansett ikke av en garanti, for eksempel snøras eller storm i vindkastene. Derfor er det mye viktigere å kjøpe en terrassemarkise som har de kraftigste armene i stedet for en garanti som ikke gjelder uansett etter vår mening.

Kvalitet:

På andre produkter enn terrassemarkiser er kvaliteten lik, alle leverer stort sett det samme. Kjøp på pris og service.

Generelt

Ved kjøp av terrassemarkise:

 • Hvis firmaet tilbyr forskjellige terrassemarkise systemer, få pris på toppmodellen da de billige (og gjerne utenlandske) ikke er det samme. Hvis terrassemarkisen ikke kan produseres med 3,5 meters utfall er gjerne det et tegn på at armene er for dårlige.
 • Velg en terrassemarkise som har trinnløs vinkeljustering (Flexi), da dette er både veldig praktisk i tillegg til at den ikke forandrer seg ved et vindkast.
 • Velg et (norsk) fabrikat som flere forhandler
 • Velg enten Sattler eller Sandatex når stoffet skal velges
 • Sørg for at sømmene er symmetrisk sydd
 • Ønsker man lakkert eller eloksert stativ (se beskrivelse under kvalitetsforskjeller)
 • Trenger du en terrassemarkise som er bredere enn 7 meter sørg for at hverken røret eller frontskinnen ikke er skjøtet sammen

Konklusjon:

Vi kan konkludere med at kvalitetsforskjellene på terrassemarkiser ligger i armene på markisen da resten av markisen er bygd av standard komponenter eller komponenter av lik kvalitet. Generelt er norske fabrikater av en bedre kvalitet eller i hvert fall like bra som utenlandske i tillegg til at man er tryggere med tanke på om noe skulle skje.

Vi har mange av de største leverandørene av terrassemarkiser på lager så her kan du som kunde se og evaluere selv hva som er best.

Aktører som påstår noen av disse påstandene er useriøse:

 • Dukene vi har er bedre en andres
 • Røret vi bruker på våre terrassemarkiser er bedre enn andres
 • Frontskinnen vår er overlegen andres
 • Motorene våres er mye bedre
 • Kjede i armene er bedre enn wire

Hva er sant:

 • Lakkerte stativ har en kortere estetisk levetid enn elokserte
 • Kvalitetsforskjellene på terrassemarkiser ligger kun i armene